Siirry suoraan sisältöön

Usein kysytyt kysymykset

Mitä haluaisit tietää Työkanavasta?

Tältä sivulta löydät vastauksia kysymyksiin, joita usein kysytään Työkanavaan liittyen

Jos sinulla on kysymyksiä toimintaamme liittyen, niin voit ensin käydä läpi nämä kysymykset ja vastaukset. Mikäli et löydä vastauksia täältä, niin voit lähettää kysymyksesi osoitteeseen: info@tyokanava.fi tai ottaa yhteyttä sivuiltamme löytyvän palaute- ja yhteydenottolomakkeen kautta. Pyrimme vastaamaan kaikkiin kysymyksiin mahdollisimman pikaisesti.

Miten Työkanavaan voi työllistyä? Työllistyminen Työkanavaan edellyttää, että olet osatyökykyinen ja työttömänä työnhakijana TE-palveluissa. Polku Työkanavaan alkaa siitä, että olet yhteydessä TE-palveluihin, jossa oma vastuuasiantuntijasi arvioi soveltuvuutesi Työkanavan työntekijäksi. Työkanavaan ei voi hakea suoraan työntekijäksi, vaan haku tapahtuu TE-palveluiden kautta. Lisätietoja soveltuvuusehdoista saat TE-palveluista.

Kenellä on mahdollisuus työllistyä Työkanavaan? Työkanavaan voivat työllistyä osatyökykyiset työttömät työnhakijat, jotka TE-viranomainen on arvioinut soveltuvan Työkanavan työntekijäksi. Työkanava työllistää vain TE-palveluiden meille osoittamia työnhakijoita.

TE-palvelut on osoittanut minut Työkanavan ehdokaslistalle, mitä seuraavaksi tapahtuu? Meidän tehtävämme Työkanavassa on etsiä yrityksiä ja organisaatioita, joilla olisi mahdollisuus ja halua palkata osatyökykyisiä. Kun sopivia työtehtäviä löytyy, ilmoitamme niistä TE-palveluille, joka osoittaa tehtävään sopivan työntekijän ylläpitämästään Työkanavan ehdokaslistalta. Tehtävään osoittamisen jälkeen me saamme Työkanavassa tiedon työnhakijasta ja voimme solmia työsopimuksen työntekijän kanssa. Sopivan työtehtävän löytyminen voi tapahtua nopeasti, siihen voi kulua pitkäkin aika tai työllistyminen ei välttämättä tapahdu koskaan. Mikäli sinulla on kysyttävää prosessista ennen kuin olet solminut työsopimuksen Työkanavan kanssa, niin TE-palvelut pystyvät auttamaan sinua kysymysten kanssa. Me Työkanavassa emme tiedä, keitä TE-viranomainen on osoittanut Työkanavaan ennen kuin työnhakija työllistyy meille, joten emme pysty vastamaan kysymyksiin henkilötasolla.

Voiko eläkeläinen työllistyä Työkanavaan? TE-palvelut osoittavat työntekijät Työkanavaan määriteltyjen soveltuvuusehtojen mukaisesti ja tähän kysymykseen saat vastauksen alueesi TE-palveluista.

Voiko työkyvyttömyyseläkkeellä oleva henkilö työllistyä Työkanavaan? Työkanavaan työllistyminen tapahtuu TE-palveluiden kautta. Tämä tarkoittaa sitä, että TE-viranomainen arvioi henkilöiden soveltuvuuden Työkanavan työntekijäksi ja osoittaa soveltuvat henkilöt Työkanavaan. Työllistyminen Työkanavaan edellyttää, että olet työttömänä työnhakijana TE-palveluissa. Ole siis yhteydessä oman alueesi TE-palveluihin, josta saat lisätietoja soveltuvuusehdoista.

Kuinka monta osatyökykyistä henkilöä on solminut työsopimuksen Työkanavan kanssa? Tähän mennessä Työkanavan kanssa työsopimuksen on solminut 20 henkilöä (lokakuu 2023).

Millaisille aloille ja millaisiin tehtäviin Työkanavasta voi työllistyä? Työkanava voi tarjota työvoimaa kaikille aloille ja työkanavasta voi työllistyä hyvinkin erilaisiin tehtäviin. Työkanavan työntekijöitä on työskennellyt erilaisissa tehtävissä esimerkiksi kiinteistö- ja siivouspalvelualalla. sotealalla, kaupan alalla, ravitsemuspalveluissa sekä erilaisissa toimistotehtävissä.

Millaista tukea Työkanavan työntekijät voivat saada? Työntekijän esihenkilö on tiiviisti mukana työsuhteen alkuvaiheessa ja myös koko työsuhteen ajan. Työkanava voi tarjota tukea työntekijän yksilöllisten tarpeiden mukaan. Työsuhteet aloitetaan valmennusjaksolla, jonka aikana työntekijällä on mahdollista tutustua työtehtäviin, työympäristöön ja varmistaa, että suunnitellut työtehtävät soveltuvat työntekijälle.

Mitkä yritykset ovat työllistäneet Työkanavan työntekijöitä? Työkanavan työntekijöitä on työskennellyt esimerkiksi Tokmannilla ja Suomen ympäristöopisto Syklissä. Olemme tehneet yhteistyötä myös muiden organisaatioiden kanssa, mutta voimme kertoa vain niiden työnantajien nimet, jotka ovat antaneet luvan kertoa yhteistyöstämme.

Kuka omistaa Työkanavan? Työkanava Oy on valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö. Työ- ja elinkeinoministeriö vastaa Työkanavan omistajaohjauksesta. Omistajaohjaukseen liittyen työ- ja elinkeinoministeriö seuraa ja valvoo Työkanavan toimintaa ja yhtiölle asetettujen tavoitteiden saavuttamista.

Miten Työkanavan toimintaa rahoitetaan? Työkanavan rahoitus muodostuu pääsääntöisesti julkisen palvelun velvoitteen tuottamisesta maksettavasta korvauksesta, oman pääoman ehtoisesta rahoituksesta sekä yhtiön liiketoiminnasta saatavista tuloista. Työkanavan pääomittamiseksi on käytetty rahoitusta Suomen kestävän kasvun ohjelmasta, jolla tuetaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää kasvua. Tämän vuoksi Työkanavan on täytettävä ns. ”Do No Significant Harm” -vaatimukset.

Tämän linkin takaa löytyy lisää tietoa työnhakijoille.

Tämän linkin takaa löytyy lisää tietoa työnantajille.

Siirry takaisin sivun alkuun