Siirry suoraan sisältöön

Työkanava työnhakijalle

Työkanava on uusi työllistymisen mahdollisuus osatyökykyisille.

Työkanava on turvallinen tapa työllistyä

Me Työkanavassa autamme sinua eteenpäin työelämässä, saat aidon työyhteisön ja työpaikan. Palkkaamme sinut työsuhteeseen, kun sinulle sopiva työ on löytynyt asiakasyrityksestämme. Työsopimuksen solmit Työkanavan kanssa, mutta työ tehdään asiakasyrityksessä.

Työnantajia on eri toimialoilta ja työtehtävät pyritään muotoilemaan niin, että ne vastaavat sinun osaamistasi ja kykyjäsi. Työkanavan asiantuntijat ovat tukenasi työarjessa. Saat heiltä apua aina kun tarvitset, koska meidän tehtävämme on auttaa sinua onnistumaan työssäsi.

Näin työllistyminen Työkanavaan tapahtuu

  • Työllistyminen alkaa siitä, että otat yhteyttä TE-palveluihin*. Työllistyminen edellyttää, että olet osatyökykyinen ja työtön työnhakija TE-palveluissa.
  • TE-palvelut arvioivat soveltuvuutesi Työkanavan työntekijäksi. Lisätietoja soveltuvuusehdoista saat TE-palveluista.
  • Me etsimme yrityksiä ja organisaatioita, jotka tarvitsevat työntekijöitä. Kun sopivia työtehtäviä löytyy, ilmoitamme niistä TE-palveluille. TE-palvelut osoittavat työntekijät avoinna oleviin tehtäviin. Työkanava ei siis suoraan tee työtarjouksia työnhakijoille, vaan TE-palvelut vastaa työtehtävien osoittamisesta työnhakijoille.
  • Kun TE-palvelut on osoittanut sinulle työpaikan Työkanavaan, palkkamme sinut työsuhteeseen. Työsuhde Työkanavassa alkaa noin kuukauden kestoisella valmennusjaksolla. Valmennusjakso on turvallinen tapa aloittaa työt, sillä valmennusjakson aikana perehdyt Työkanavaan työnantajana sekä tuleviin työtehtäviin ja työyhteisöön yhdessä Työkanavan palveluesihenkilön kanssa. Ennen töiden aloittamista pääset tekemään koevuoroja asiakasyrityksessä ja kokeilemaan, ovatko työtehtävät sinulle sopivia vai tuleeko tehtäviä mahdollisesti räätälöidä. Kun koevuorot ovat onnistuneesti ohi, voit aloittaa työt asiakasyrityksessä.
  • Kuljemme rinnallasi työarjessa koko työsuhteen ajan ja saat tarvittavaa tukea, jotta onnistut työssäsi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sinulle nimetty Työkanavan palveluesihenkilö tapaa sinua säännöllisesti ja huolehtii, että pystyt suoriutumaan työtehtävistä sovitun mukaisesti. Palveluesihenkilö on tukenasi ja apunasi, jos työsuhteen aikana esiintyy haasteita tai jokin asia askarruttaa.

Tämän linkin takaa pääset katsomaan videon, jossa Työkanavan palveluesihenkilö Kim Lautamo kertoo, millaista työskentely Työkanavassa on.

Tätä linkkiä klikkaamalla pääset lukemaan lisää millainen työnantaja Työkanava on.

*TE-palvelut tarkoittavat sekä TE-toimistoja että työllisyyden kuntakokeiluja.


Kiinnostuitko? Jos haluat kuulla lisää Työkanavassa työskentelystä, niin ota rohkeasti yhteyttä meihin.

Tämän linkin takaa löydät yhteystietomme.

Hae meille töihin TE-palveluiden kautta

Työllistyminen Työkanavan kautta edellyttää, että olet osatyökykyinen ja työttömänä työnhakijana TE-palveluissa*. TE-viranomainen arvioi soveltuvuutesi Työkanavan työntekijäksi. Lisätietoja soveltuvuusehdoista saat TE-palveluista.

*TE-palvelut tarkoittavat sekä TE-toimistoja että työllisyyden kuntakokeiluja.

Siirry TE-palveluiden sivuille
Siirry takaisin sivun alkuun