Siirry suoraan sisältöön

Työ tykkää kyvystä -kampanja käynnistyy – Työkanava Oy ja kumppanit tähtäävät osatyökykyisten pysyvään työllistymiseen

23.1.2024

Työ tykkää kyvystä -kampanjan tavoitteena on luoda yhteistyöllä paremmat edellytykset osatyökykyisten, eli täsmätyökykyisten henkilöiden työllistymiselle. Suomessa on noin 410 000 työikäistä osatyökykyistä, joista 240 000 on ilman työtä. Tässä joukossa on monta työhaluista osaajaa. Samaan aikaan työpaikoilla monelle tarpeelliselle työtehtävälle ei löydy tekijää. 15.1.2024 käynnistynyt kampanja on Työkanava Oy:n organisoima ja se jatkuu läpi vuoden. Mukana yhteistyössä ovat jo esimerkiksi Lassila & Tikanoja, Varma, Teknos, Helsingin kaupunki, Tokmanni ja Suomen ympäristöopisto Sykli, ja lisää kumppaneita etsitään edistämään yhteistä asiaa. 

Perinteisillä työmarkkinoilla piiloon jäävien osatyökykyisten osaajien työllistämisellä on mahdollista kasvattaa yritysten kilpailukykyä ja sosiaalista vastuullisuutta. Tämä tukee myös suomalaisten hyvinvointia ja kohentaa valtiontaloutta. Osatyökykyisten työllistämiseen ja sen tukemiseen on useita keinoja. Jotta kestävä muutos saavutetaan, lopullisena tavoitteena tulee olla osatyökykyisten pysyvä työllistyminen palkkatyöhön.

“Osatyökykyisten työttömyys koskettaa meistä jokaista jollain tavalla. Heidän parempi työllistymisensä ei ole myöskään keneltäkään pois, vaan päinvastoin – siinä kaikki voittavat. Vaikutukset ovat sekä inhimillisiä että taloudellisia. Ratkaisut ovat jo olemassa, mutta toteutukseen tarvitaan nykyistä laajempaa yhteistyötä. Jokainen voi tehdä jotain, niin organisaatio- kuin yksilötasolla”, sanoo Työkanava Oy:n toimitusjohtaja Sari Nikkola

Osatyökykyisten työllistyminen vahvistaa myös osallisuutta sekä monimuotoisuutta. On tärkeää lisätä tietoisuutta ja ymmärrystä siitä, miten tarpeellista työtä voidaan muokata ja samalla tukea sekä osatyökykyistä tekijää että työyhteisöä. Näin työelämän vastaanottokyky kasvaa ja kehittyy.

”Mukana kampanjassa on jo vahva joukko toimijoita. Haluamme haastaa mukaan yhä lisää vastuullisia organisaatioita sekä vaikuttajia tekemään yhteistä muutosta”, Nikkola sanoo.

Työ tykkää kyvystä – verkkosivustolle on koottu lisätietoa kampanjasta ja siitä, miksi ja miten kaikki voivat tulla mukaan ja myötävaikuttaa muutokseen. Lisäksi aihe puhuttaa Työkanavan sekä kumppaneiden somekanavissa pitkin vuotta, ja keväällä 2024 järjestettävä kumppanitapahtuma kokoaa yhteistyötahot tärkeän asian äärelle. 

Osatyökykyisten työllistymiseen – tai kääntäen työelämästä syrjäytymisen ehkäisemiseen – haetaan tällä hetkellä ratkaisuja globaalisti. Työkanava Oy on perustettu Suomeen juuri tätä tehtävää täyttämään eli muuttamaan koko osatyökykyisten työllistämisen kenttää omalla toiminnallaan ja esimerkillään.

Lisätietoja: Sari Nikkola, toimitusjohtaja, Työkanava Oy, sari.nikkola@tyokanava.fi, puh. 050 467 8189

Siirry takaisin sivun alkuun