Siirry suoraan sisältöön

Työkanava on rikkaamman työelämän uudistaja

19.10.2023 | Leena Munter

Työkanava Oy on Työ- ja elinkeinoministeriön erikoistehtäväyhtiö ja täysin uudenlainen kumppani työntekijöitä tarvitseville organisaatioille ja osatyökykyisille työntekijöille. Työkanava on aloittanut toimintansa syksyllä 2022 ja on tärkeä osa Suomen hallituksen työllisyysohjelmaa. Ruotsissa vastaava yritys, Samhall Ab, tituleeraa itseään Ruotsin tärkeimmäksi yhtiöksi. Samhallin työntekijät tekivätkin yli 8 miljoona työtuntia vuoden 2022 aikana ja näillä Samhallin tehdyillä työtunneilla on varmasti merkitystä Ruotsin kadehdittavan korkean työllisyysasteen ylläpitäjänä.

Työkanava tavoittelee samaa ja toimii samalla rikkaamman työelämän uudistajana. Rekrytoimalla Työkanavan kautta vahvistat Suomen työllisyysastetta, yhteiskunnallista hyvinvointia ja rikkaampaa työelämää. Työkanavan tavoitteisiin kuuluu, että työntekijät työllistyvät asiakasyrityksiin ja näin toiminta tukee myös toimivia työmarkkinoita. Yhteistyö Työkanavan kanssa tarjoaa sinulle ja organisaatiollesi selkeitä etuja, jotka ehdottomasti kannattaa hyödyntää.

Työkanava on kumppanisi rekrytointeihin

Työkanava löytää organisaatioosi motivoituneet ja sitoutuneet osatyökykyiset työntekijät, jotka saavat Työkanavalta henkilökohtaisen palveluesihenkilön työntekemisen ohjaamiseen ja työpäivänsä tueksi. Tavoitamme aivan uutta työntekijäpoolia, jossa on potentiaalisesti tuhansittain motivoituneita työntekijöitä monelle toimialalle ja tehtävään. Sinun työnantajana tarvitsee vain identifioida tekemättä jäävät työtehtävät tai esimerkiksi työvuorot, jotka tarvitsevat tekijöitä. Työkanavan palveluesihenkilöt perehdyttävät ja tukevat työntekijöitä yhdessä organisaatiosi kanssa. Tämän toimintamallin ansioista saat erityisen motivoituneet ja sitoutuneet työntekijät.

Työkanavan ratkaisut parantavat tehokkuutta

Työkanavan työntekijät pystyvät tukemaan organisaatiosi tehokkuutta ja asiakas- ja työntekijäkokemusta tekemällä vaikkapa niitä avustavia tehtäviä, joilla ei tällä hetkellä ole vastuuhenkilöä tai tekijää. Meidän kaikkien organisaatioista löytyy näitä tehtäviä, jotka jonkun olisi hyvä ja tärkeää tehdä, mutta niistä ei välttämättä koostu täyttä työpäivää tai niihin on vaikea rekrytoida sitoutunutta henkilöä. Työkanavan osatyökykyinen työntekijä tekee usein osa-aikaista työviikkoa, jolloin esimerkiksi avustavia tehtäviä voidaan tehdä kustannustehokkaasti ja muiden työaikaa tehostaen. Työkanavan työntekijät tekevät luonnollisesti myös paljon muita kuin avustavia tehtäviä.

Tukee organisaation diversiteettiä

Työkanavan avulla teet vaivatta aitoja vastuullisuustekoja, jotka kestävät tarkastelun. Käyttämällä Työkanavan palveluita työllistät osatyökykyisen, jonka työllistyminen on merkittävää niin yksilön, organisaation kun yhteiskunnankin tasolla. Vaikutukset ovat välittömät ja laskettavissa olevia.

“Osatyökykyiset monipuolistavat myös henkilöstöä, lisäävät diversiteettiä ja mahdollisesti myös inkluusiota. Nämä ovat usean organisaation arvoja, joita on Työkanavan avulla mahdollista tehdä todeksi. Kuten tiedämme, tutkimuksissa on todettu, että diversiteetti lisää henkilöstön työviihtyvyyttä ja sitoutuneisuutta.”

Johtamissani organisaatioissa on työskennellyt vakituisesti henkilöitä, joilla on ollut fyysisiä tai psyykkisiä rajoitteita, mutta mikään näistä rajoitteista ei ole estänyt työntekoa tai siinä onnistumista. Osatyökykyisyyttä tai mahdollisia rajoitteita ei arjessa todellakaan ajateltu, vaan oltiin kiitollisia hienosta työpanoksesta ja kehittymisestä. Kehotan rohkeasti hyödyntämään Työkanavan palveluita ja rikastamaan työelämää.

Ota yhteyttä Työkanavaan, kun seuraavan kerran pohdit rekrytointeja tai huomaat että työ kaipaa tekijäänsä. Kerromme lisää ainutlaatuisesta toiminnastamme ja miten sinä hyödyt siitä parhaiten.

Kirjoittaja Leena Munter on Taitotalo, AEL-Amiedu Oy:n toimitusjohtaja ja Työkanavan hallituksen jäsen. Hän kokenut toimitusjohtaja, toimii useassa luottamustehtävässä ja tekee mielellään töitä kehittyvän ja monimuotoisen työelämän puolesta.

Kirjoittaja

Leena Munter Taitotalo, AEL-Amiedu Oy:n toimitusjohtaja ja Työkanavan hallituksen jäsen
Siirry takaisin sivun alkuun