Siirry suoraan sisältöön

Työ räätälöidään työntekijälle sopivaksi

14.3.2023
Kuvassa Työkanavan Tuovi Maasio ja Kim Lautamo.


Asiakkuuspäällikkö Tuovi Maasio ja palveluesimies Kim Lautamo pääsivät kertomaan Työmarkkinatorin haastattelussa, millaisia mahdollisuuksia Työkanava tarjoaa työnhakijoille ja työnantajille.

”Työkanavaan työllistyvillä henkilöillä on mahdollisuus sekä vakituisiin että määräaikaisiin työsuhteisiin. Tällä hetkellä tarjoamme vähintään kuusi kuukautta kestävän työsuhteen”, kertoo Tuovi.

”Tunnistamme ja tarvittaessa pilkomme olemassa olevia tehtäviä siten, että rakennamme niistä uudenlaisia tehtäväkokonaisuuksia, jotka soveltuvat osatyökykyisille”, kuvailee Kim Työkanavan toimintamallia.

”Usein osatyökykyinen henkilö hakee työtä, jossa on mahdollisuus normaalia lyhyempään työaikaan, koska hän on saattanut olla kauan pois työelämästä, eikä tämän takia ole oman jaksamisensa tasosta täysin selvillä. Työajan räätälöinnissä pyritään aina työtehtävien tarjoajaa ja osatyökykyistä työntekijää tyydyttävään kompromissiin”, Lautamo muistuttaa.

Työkanava on myös mukana työntekijän perehdyttämisessä ja voi auttaa esimerkiksi perehdytysmateriaalin kuvittamisessa ja muiden vaihtoehtoisten perehdytystapojen kehittämisessä.

Pääset lukemaan Tuovin ja Kimin haastattelun kokonaisuudessaan Työmarkkinatorilta klikkaamalla tätä linkkiä.
Työmarkkinatori on verkkopalvelu, joka tuo yhteen työnhakijat ja työnantajat sekä julkiset työllisyyspalvelut.

Siirry takaisin sivun alkuun