Siirry suoraan sisältöön

Työkanava Oy:n hallitus tutustui Samhall AB:n toimintaan

23.1.2023
Kuva Työkanavan hallituksen Samhall-vierailusta. Kuvassa Työkanavan toimitusjohtaja Sari Nikkola, hallituksen puheenjohtaja Elina Pylkkänen.

Samhall AB on Ruotsin valtion omistama yhtiö, joka työllistää työvoimaviranomaisten osoittamia vaikeasti työllistettäviä työnhakijoita erilaisiin työtehtäviin. Samhallin toiminta on alkanut jo 40 vuotta sitten ja nykyään yhtiössä työskentelee noin 25 000 työntekijää.

Samhall-toimintamallia on käytetty inspiraationa, kun Suomeen ryhdyttiin perustamaan omaa erityistehtäväyhtiötä helpottamaan osatyökykyisten pääsyä työmarkkinoille. Samhall ja Työkanava eroavat toisistaan monin tavoin, ei vähiten toiminnan laajuudessa, mutta oppia voidaan ottaa puolin ja toisin. Vierailumme herättikin Samhallin johtoa pohtimaan vastausta mielenkiintoiseen kysymykseen: ”Miten toimisimme, jos nyt voisimme aloittaa ihan alusta?”. Yksi vastaus oli nopeasti mielessä eli se, että fokusointi kannattaa. Samhall on vuosien varrella laajentunut varsin monelle toimialalle, mikä vaatii varsin paljon resursseja.

Työkanavan hallitus oli erityisen kiinnostunut kuulemaan Samhallin merkityksestä kansantaloudelle, toiminnan vaikuttavuudesta ja sen mittareista sekä yhtiön tulevaisuuden näkymistä. Samhall noudattaa laatujohtamisen lean-periaatetta, kun se yhteistyössä asiakasorganisaation tunnistaa niitä työprosessin vaiheita, joissa Samhallin työntekijät voivat olla osa työn tuottavuuden parantamisessa. Tässä voisi olla mahdollisuus myös Työkanavalle. Moni Samhallin asiakasyritys toimii myös Suomessa, joten tätä kautta on voi löytyä kiinnostavia yhteistyömahdollisuuksia, pari kontaktia onkin jo luotu.

Tätä linkkiä klikkaamalla pääset tutustumaan Samhallin toimintaan.

Kuvassa vasemmalta Samhallin yhteiskuntasuhdejohtaja Albin Falkmer, Samhallin toimitusjohtaja Sara Revell Ford, Työkanavan toimitusjohtaja Sari Nikkola sekä Työkanavan hallituksen puheenjohtaja Elina Pylkkänen.

Siirry takaisin sivun alkuun